EnglishArabicBulgarianChinese (Traditional)FrenchGermanRussianTurkishPersianGeorgian
Diğer

Çekme Testi

Uygulamalı Teknik Hizmetler, giderek daha popüler olan bu üretim yöntemi ile oluşturulan bileşenler üzerinde mekanik testler gerçekleştirmektedir. Çekme testi böyle bir analiz yöntemidir; müşterilerin nihai ürünün istendiği gibi çalışmasını sağlamak için malzemelerinin doğru özelliklere sahip olup olmadığını belirlemelerine yardımcı olabilir.

Performans Konuları
Üreticiler kaliteli bir ürün tasarlarken malzemelerinin performans özelliklerini dikkate almalıdır. Katkı üretimi ile üretilen ürünler, döküm, dövme ve enjeksiyon kalıplama gibi geleneksel yöntemlerle üretilenlerden farklı mekanik özellikler gösterir. Bu eğilim, parçaların işlem sırasında derlenme biçiminden kaynaklanmaktadır; tek, homojen bir formla sonuçlanan daha eski yöntemlerin aksine, katkı maddesi üretimi, istenen şekil tamamlanana kadar katmanı malzeme katmanı üzerine yığarak bileşenleri oluşturur.

Her katman arasındaki bağlantılar, diğer üretim yöntemleri ile oluşturulan katı matristen daha zayıf olabileceğinden, ilave imalat yoluyla yapılan bileşenler nispeten daha düşük gerilme ve kesme mukavemetlerine sahip olabilir. Müşterilerimizin ürünlerinin amaçlanan kullanım seviyelerine ulaşmalarını sağlamak için TURCLAB, örnek malzemelerin gerçek kullanımda istendiği gibi performans gösterip göstermeyeceğini belirlemek için çekme testi gibi yöntemler kullanır.

Yöntem ve Nasıl Çalışır
Mekanik test laboratuvarımızdaki teknisyenler, numune malzemesini özel bir ekipman parçasına yerleştirerek çekme testini gerçekleştirir. Belirli kriterler karşılanıncaya kadar numuneye zıt yönlerden artan miktarlarda yük uygulanır. Teknisyenlerimizin test ettikleri standarda bağlı olarak, numune önceden belirlenmiş bir miktarda gerilme stresine katlandıktan sonra veya tam bir kırılma yaşadıktan sonra testi bitirebilirler.