EnglishArabicBulgarianChinese (Traditional)FrenchGermanRussianTurkishPersianGeorgian
Laboratuvar Hizmetleri

Yorulma Testi

Yorulma Testi Nedir?
Yorulma testi, gerçek dünyadaki çalışma koşullarına benzer durumlarda performans verilerini belirlemek için bir test örneğine döngüsel yük uygulanmasını içerir.
TURCLAB'nin deneyimli mühendisleri, test programları tasarlamaya yardımcı olabilir ve standart ASTM yöntemlerinden tamamen özel döngüsel testlere kadar her türlü yorulma testi için gerekli fikstürü üretebilir. TURCLAB ayrıca tıbbi ürünlerden tüketici ürünlerine kadar çok sayıda endüstri için yaşam döngüsü testi gerçekleştirmektedir. En zorlu projeleriniz için bizi arayın, son derece yetenekli mühendislerimiz ihtiyaçlarınız için özel bir çözüm geliştirecektir.

TURCLAB, çeşitli MTS Yorulma Test Cihazları ile yorgunluk, kırılma tokluğu, CTOD ve yüksek sıcaklık çekme testlerini içerecek şekilde test kapasitemizi genişletti . Çok yönlü servo-hidrolik sistemler, birçok farklı numune boyutu ve yönü üzerinde çok çeşitli yorulma testleri yapmamızı sağlayacaktır. Geniş test parametrelerimizden bazıları aşağıda listelenmiştir.
Makine Özellikleri:
Sıcaklık Aralığı: 1000 ° C'ye kadar ortam
Yük kapasitesi: 2 lbs - 55 Kip
Kırılma Tokluğu
Kırılma Tokluğu testi, belirli malzemelerdeki mevcut bir kusuru veya kusuru yaymak için gereken stres miktarını belirler. Geleneksel yıkıcı test yöntemleri, bir malzemenin bir kusurla nasıl davranacağını her zaman tahmin edemediğinden, tasarım aşamasında kırılma tokluğu çok önemlidir.

Çatlak Uç Açma Deplasmanı (CTOD), bir malzemenin zorlu çalışma koşulları için uygun olup olmadığını belirlemek için bir tür kırılma tokluğu testi olarak kullanılır. CTOD testi, stabil yırtılma sırasında veya önceden çatlamış bir numunede başarısızlıktan önce “pop in” gibi önemli bir olayda çatlak ucundaki plastik deformasyonun ölçüsüdür. Bu tip test, ASTM E399 kullanarak geçerli bir Kic üretmeyen yüksek tokluğa sahip malzemeler için kullanılır. Kaynak metali, ısıdan etkilenen bölge ve kaynaklı plaka veya borunun kaynak malzemesinde tokluğun varyasyonunu belirlemek için sıklıkla kullanılır.

ASTM Teknik Özellikleri:
ASTM E466 - Metalik Malzemelerin Yorulma Testi
ASTM E399 - Metalik Malzemelerin Doğrusal Elastik Düzlem-Gerinim Kırılma Tokluğu (KIC)
ASTM E1290 - Çatlak Ucu Açılma Deplasmanı (CTOD) Kırılma Tokluğu Ölçümü
ASTM E606 - Gerinim Kontrollü Yorulma Testi
ASTM E1820 - Kırılma Tokluğunun Ölçülmesi (JIC-CTOD Ölçümü)