Yük asansörleri yüksek kalitede ve güvenlikli olarak üretilmektedir ve genel olarak binaların dış cephelerine kurulmaktadır. Bunlara cephe asansörü de denmektedir. Bu asansörlerin birçoğunun üzerinde fazla yük dedektörü, frenli motorlar, gereksiz aşağı ve yukarı hareket önleme ve elle serbest bırakma gibi güvenlik sistemleri bulunmaktadır. Yerinde göre tonlarca yük kaldırabilen yük asansörleri bu yüzden çalışanların can güvenliği ve mal emniyeti bakımından düzenli aralıklarla kontrol edilmektedir.
Kullanılacak yere göre yük asansörlerinin kurulması ve sökülmesi kısa sürede olmaktadır. Yük asansörlerinin bir kısmında asansörün panosu üzerinde yükün çıkartılacağı kat ayarlanabilirken, bir kısmında kat seçimi yapılmamakta, yük asansörleri istenilen yerde durdurulmaktadır.
Cephe asansörleri, çalışanların gün içinde hem katlara yük çıkarılırken hem de katlar arasında yük taşınırken yaşanan performans kayıplarını, yani emek, zaman ve maliyet kayıplarını en aza indirmektedir. Cephe asansörleri, bir yandan fiyatlarının uygun olması, kısa sürede kullanılması ve kullanımının çok pratik olması yüzünden, bir yandan da çalışan performansını arttırması yüzünden işletmelere inşaat maliyetlerinde önemli avantajlar sağlamaktadır.
Cephe asansörlerinin çalışma sisteminde halat yoktur. Binanın dışına kurulmaktadır ve istenilen yüksekliğe çıkabilecek özelliktedir. Birbirlerine paralel kolonlar arasında hareket eden cephe asansörlerinde, elektrik kesilmelerine karşı güvenlik sistemi bulunmaktadır. Ayrıca dişli kırılması veya dişli sıyırması durumunda otomatik emniyetli fren düzenekleri devreye girmektedir.
Cephe asansörleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çıkarılan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği gereğince kaldırma ve iletme grubu makinalar arasındadır ve güvenlikli çalışmasını sağlamak için yılda en az bir kere kontrol ve muayene edilmek zorundadır.
Firmamız, cephe asansörlerinin kontrol ve muayene hizmetlerini, ilgili yasal düzenlemelere ve yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan standartlara uygun şekilde gerçekleştirmektedir. Bu konuda dikkate alınan birkaç standart şunlardır: